Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Fira de Titelles de LLeida.

5 05Europe/Madrid maig 05Europe/Madrid 2017 - 7 07Europe/Madrid maig 07Europe/Madrid 2017

imatge-fira-titelles-lleida

Del 5 al 7 de maig de 2017.

La Fira va ser creada el 1990 per Julieta Agustí i Joan-Andreu Vallvé, fundadors i impulsors del Centre de Titelles de Lleida. Un centre, d’iniciativa privada, que des d’aleshores, ha fet possible les successives edicions d’aquesta Fira amb l’ajut i el suport de totes les institucions del nostre país i d’un bon aplec de col·laboracions. La Fira celebra enguany el seu 25è aniversari amb un bon bagatge a l’esquena, a la vegada que ha esdevingut un clar referent  professional.

Des d’un inici, la Fira es va proposar ser una plataforma d’exposició i de mercat per a les noves propostes de teatre de titelles i de teatre visual, i ha esdevingut així una eina al servei de les companyies i els programadors. Es va apostar, també, per esdevenir un conducte de divulgació artística i de promoció d’aquesta modalitat teatral al servei del públic adult, familiar i infantil i de la societat en general, tot potenciant, alhora, el valor festiu de la seva celebració i fer que aquells dies Lleida esdevingui la capital internacional de l’art titellaire.

Amb el pas dels anys, la Fira de Titelles ha anat aprofundint en el seu caràcter de mercat, s’ha vist beneficiada per la millora de les infraestructures de la ciutat i ha anat enaltint i internacionalitzant la seva programació i incrementant el seu interès fins a aplegar prop de 30.000 assistents, professionals, programadors de sales, teatres i festivals nacionals i internacionals, amb la implicació del públic general.

La Fira té una convocatòria anual, coincident amb el primer cap de setmana de maig. És l’única fira d’aquesta modalitat a l’Estat espanyol i, així mateix, l’única gestionada per una iniciativa privada. Amb ella, Lleida es converteix en el marc idoni i el punt trobada i contacte entre companyies i programadors. Una Fira que ha aconseguit un lloc en el calendari titellaire internacional i que ja s’ha convertit en una necessitat per als professionals del sector.

En aquests anys de Fira, hi han passat més de 500 companyies, unes 150 de les quals són estrangeres, i han desplegat, en total, més de 1.000 sessions públiques. Paral·lelament, la fira ha organitzat activitats culturals múltiples obertes als professionals i a tot el públic.

Web

 

Mostra els detalls

Inici:
5 05Europe/Madrid maig 05Europe/Madrid 2017
Finalització:
7 07Europe/Madrid maig 07Europe/Madrid 2017
Categoria d'Esdeveniment:
Lloc web:
www.firatitelles.com

Organitzador

Fira de Titelles de Lleida