DestacadesNoticies

“Secrets” de la companyia Tombs Creatius, projecte guanyador del Suport a la Creació 2020

L’Associació Plataforma d’Arts al Carrer (PAC) decideix atorgar la totalitat de l’ajut de Suport per a Noves Creacions en Arts de Carrer 2020 a la proposta Secrets, de la companyia Tombs Creatius.

El jurat valora tant la seva qualitat artística com el recorregut de la companyia, així com també l’alt nivell de l’equip creatiu del qual s’acompanya. El jurat considera que la proposta dialoga clarament amb l’espai de carrer, i en destaca la forma com el projecte combina joc i dramatúrgia en una instal·lació interactiva per a tots els públics.

Aquesta tria també és un reconeixement cap a les instal·lacions de carrer, un format d’arts de carrer que en molts casos ha estat menystingut. Amb aquesta elecció, la PAC vol reivindicar-ne la rellevància dins de la història de les arts de carrer, així com atorgar-li el reconeixement que es mereix. Finalment, destacar com les instal·lacions transformen l’espai de carrer a partir de fomentar-ne la democratització i potenciar-ne la socialització.

Per altra banda, des de la PAC volem compartir l’agraïment cap a les setanta dues companyies que han participat a la segona convocatòria d’ajut a la creació. Malgrat només haguem seleccionat un projecte, la gran qualitat i varietat de propostes presentades ha generat l’interès de moltes de les direccions artístiques que conformen els membres de la PAC, i de ben segur aquesta convocatòria servirà de llavor per a futures col·laboracions.

El Suport a la Creació en Arts de Carrer 2020 està dotat amb 10.000 euros + impostos

Share: