Circ Picat

CIRCPICAT, és un festival que neix amb la idea d’omplir els carrers i places d’Alpicat i transformar-los en espais escènics. Partint de la base del món del circ, amb tota la seva amplitut. Es celebra a finals de juny i actualment, és un punt de trobada d’artistes i espectadors, a la vegada que un impuls en el comerç i la vida cultural de la població.

Danseu Festival

DANSEU FESTIVAL és el festival internacional de dansa i arts del moviment en context rural. Un esdeveniment d’estiu que celebra anualment la cultura a Les Piles, un municipi de només 200 habitants situat a la Conca de Barberà, Catalunya. Una cita que connecta més de 3.000 persones, estudiants d’arts del moviment i gairebé un centenar d’artistes amb la terra i els paisatges rurals.

Desplaça't

Desplaça’t és el Festival d’Arts de Carrer del Centre Cívic Casa Groga que aposta per les disciplines culturals i artístiques que tenen lloc a l’espai públic amb la voluntat de recuperar-lo i afavorir la interacció entre artistes i ciutadania. Iniciat l’any 2004, el Desplaça’t es caracteritza per la diversitat de disciplines que inclou, per la ubicació privilegiada dins la ciutat ( als peus de Collserola) i pel seu caire familiar. Un esclat d’expressions culturals al bell mig de la primavera!

Emergent

Iniciat l’any 2005, l’Emergent és un festival d’arts escèniques que es duu a terme en diferents pobles del gironès i que té entre els seus objectius donar sortida a nous creadors emergents, així com també fer més accessible la cultura en poblacions petites. El festival opta per una gran diversitat de gèneres escènics de petit format i de curta durada a l’espai públic.

Escena Poblenou

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou és una plataforma tant de ciutat com internacional de les arts escèniques. Dóna suport a la creació, genera un viver d’artistes i noves creacions, potencia marcs de visualització i vetlla per la creació de nous públics. Presenta una programació diversa i en mutació en favor de la generació de noves formes escèniques.

FestiCAM

El Festival Internacional de Teatre i Circ Ciutat d’Amposta, és una proposta cultural i artística, que neix impulsat des de l’Escola de teatre i circ d’Amposta organitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Amposta, amb l’objectiu d’impulsar la ciutat com un espai de referència del circ, el teatre físic i les arts escèniques a les Terres de l’Ebre i convertir-la en un aparador de diferents propostes i projectes de circ i teatre d’arreu del país i també internacionals.

Festival de Llegendes de Catalunya (Fesllecat)

El primer cap de setmana de juliol, a Sant Martí de Tous, es celebra el Festival de Llegendes de Catalunya. Una iniciativa que va néixer l’any 2010 amb l’objectiu de de recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes dels Països Catalans. Amb els anys el festival s’ha consolidat com un esdeveniment de referència. El Fesllecat és un espai que fomenta la creació, la reflexió, la implicació de la comunitat i la implantació en el territori amb una programació d’espectacles i activitats per atraure creadors i públic de totes les edats.

Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat “Memorial Charlie Rivel” és un festival biennal que se celebra a Cornellà de Llobregat des de l’any 1984 i que té la missió de difondre la vessant sociocultural de les arts escèniques dels pallassos. Està reconegut com un dels més prestigiosos d’Europa i és un referent internacional.

Festival Circ A La Plaça d’Olot

La programació de circ a les places del centre d’Olot consta de pallassos, trapezistes, funambulisme i tota mena de disciplines vinculades al món del circ. Aquesta programació es desenvolupa entre els mesos de juny, juliol i agost i està pensada per a públic familiar tant de la ciutat com per a espectadors visitants d’arreu del territori.

Festival Esbaiola’t

L’Esbaiola’t és un festival d’arts escèniques al carrer i per a tots els públics organitzat per la Companyia de Comediants La Baldufa i l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, que es realitza anualment al mes de juliol. Pretén donar valor al teatre per a tots els públics de qualitat, tant nacional com internacinoal en un ambient excepcional com són les Valls d’Àneu.

Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans

El Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans està dedicat exclusivament a les arts escèniques de carrer i se celebra anualment el primer cap de setmana de juliol. Els objectius són els de fomentar la cohesió ciutadana, projectar la ciutat a l’entorn metropolità i generar un espai de trobada i treball sobre les arts de carrer.

Festival Per Amor A L’Hart

Per Amor a L’Hart és el festival d’arts de carrer de L’Hospitalet de Llobregat i consta d’una programació de dansa, circ i música. El festival vol apropar les arts escèniques als veïns generant un espai acollidor, compromès i participatiu. S’aposta per la transformació social que provoca que l’espai públic es converteixi en un lloc d’inclusió, respecte i diàleg.

Festival Sense Portes

El Festival Senseportes vol ser un espai obert tant per al públic com per a les companyies participants. Els visitants poden descobrir la màgia del teatre i les arts de carrer passejant pels carrers de la vila. El Festival té també una voluntat pedagògica: portar el teatre al carrer t’acosta a nous públics i ajuda a respectar la feina dels artistes.

Festus

Festus, festival d’arts al carrer omple els carrers de Torelló de música, arts escèniques i audiovisuals anualment a finals de juny. El Festus dóna a conèixer una programació que no té accés als canals de difusió habitual així com també acosta les arts a nous públics. El Festus abraça totes les formes d’expressió artística que impliquen un trencament amb la rutina urbana.

Figueres Es Mou

Figueres Es Mou, Festival de Dansa i Moviment, és una mostra anual de dansa contemporània i arts, que transforma Figueres en un nucli per a l’expressió creativa. Ofereix una programació nacional i internacional a més de classes i conferències per a professionals i amateurs, entre altres activitats. Figueres es converteix en un centre d’expressió en interacció amb els seus residents.

FIMAG

FIMAG és un festival promogut per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí nascut l’any 2012 i produït des de 2017 per Massís del Montgrí Produccions Culturals. Se celebra cada any entre la primera o segona setmana del mes de juny. En les edicions celebrades fins ara s’ha anat consolidant com una trobada referent per al món de la màgia, tant a nivell d’espectacles programats per al gran públic com a nivell professional. L’apartat festival inclou desenes d’espectacles programats el cap de setmana, els més multitudinaris en espais de carrer, si bé també programem màgia de prop en petits espais singulars per a aforaments molt acotats i els espectacles de més dimensió i complexitat escènica i impacte mediàtic a l’Auditori Teatre Espai Ter.

Fira de Circ Al Carrer de La Bisbal de l’Empordà

La Fira Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà omple d’espectadors els carrers de La Bisbal d’Empordà durant el tercer cap de setmana de juliol. La seva voluntat és oferir una programació diversa i engrescadora que sigui atractiva a tots els públics i edats. La Fira de Circ és una activitat coorganitzada per l’entitat Fira de Circ i l’ajuntament de La Bisbal d’Empordà.

Fira de Teatre de Titelles de Lleida

Amb una programació d’unes 30 companyies i unes 80 actuacions, la Fira de Titelles de Lleida és l’única mostra d’aquesta modalitat a l’Estat espanyol i l’única gestionada amb iniciativa privada. Amb ella, Lleida es converteix en el punt trobada entre companyies i programadors d’aquesta temàtica. La Fira ha aconseguit un lloc en el calendari titellaire internacional.

Fira Mediterrània Manresa

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d’espectacles confegit a partir de noves creacions inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la Mediterrània. Ha esdevingut un marc d’intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles. La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina tot tipus de llenguatges artístics.

FiraTàrrega

FiraTàrrega és el mercat internacional de les arts escèniques que té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, és un gran aparador de l’actualitat escènica, amb interès especial en les arts de carrer, els espectacles visuals i els no-convencionals. Punt de trobada i de debat de referència internacional, el seu objectiu principal és la dinamització del mercat de les arts escèniques.

Fira Trapezi

Des del 1997, Reus desplega una gran vela que cobreix carrers i places per tal de rebre la Fira del Circ de Catalunya. Amb segell propi obert a les noves disciplines del món del circ, amb una mirada contemporània i de nova creació, el Trapezi esdevé un marc de referència per a tots els amants del circ, professionals i públic. El Trapezi ha esta guardonat amb el Premio Nacional de Circo l’any 2012.

Lluèrnia

Lluèrnia és un festival intensiu, de 6 hores de durada, a l’entorn del foc i de la llum, que té la voluntat de transformar-se en un esdeveniment anual de forta espectacularitat i alta participació popular, de manera que, a més del gaudi cultural pels olotins i olotines serveixi de reclam turístic de tardor a la ciutat i la comarca.

Mostra Igualada

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils és la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles, que aplega al voltant de 36.000 espectadors i 700 professionals. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, nodreix les programacions familiars del país i proveeix les d’arreu de l’Estat espanyol i l’estranger.

Passatge Insòlit

El Passatge Insòlit és un festival especialitzat en les arts del firaire d’espectacles en petites carpes, on es mostren curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en les barraques de fira, jocs d’habilitat. Cada espai és important en si mateix i conforma una xarxa on cada espectador crearà un passatge insòlit a la seva mida.

Pell de Garitu

El Garitu proposa anualment una tria d’espectacles de circ, teatre, màgica i música d’arreu del territori i a peu de carrer durant la Festa Major de Cardedeu. Una programació d’espectacles entesos com una proposta de cultura popular per a totes les edats i per a tots els gustos. Un espai de trobada i coneixença per carrers i places que serveixi també per descobrir el municipi de Cardedeu.

PrimaverArt

El festival PrimaverArt va néixer al Morell l’any 2015 per tal de donar cabuda a les diferents arts de carrer dins de la programació cultural del municipi. Els objectiu principals del festival, que es celebra el cap de setmana posterior a dilluns de Pasqua, és crear una mostra de diferents disciplines artístiques, que totes les propostes es realitzin en diferents espais fora dels convencionals i dinamitzar el municipi a partir de la cultura de qualitat, gratuïta i intergeneracional.

Sismògraf

Sismògraf és un festival de dansa que té lloc a Olot i que mostra el que està passant en l’àmbit del moviment, acompanyant als creadors més emergents i també recolzant els consolidats, al mateix temps que convida projectes internacionals per mostrar el pols de la dansa d’arreu. Per altra banda, una de les línies importants és el paisatge i la seva vinculació amb el cos i el moviment.

Sismògraf

Iniciat l’any 2014 Xalaro és una mostra d’arts de carrer que es realitza a Platja
d’Aro. Destinat al turisme familiar. Circ, màgia, clown, música, itinerants,
instal·lacions… Gratuït i principalment al passeig marítim de Platja d’Aro.