L’Associació Plataforma d’Arts de Carrer ha decidit atorgar el Suport a la Nova Creació en Arts de Carrer 2022, dotat amb 10.000 euros més impostos, a la proposta:

El valor de res de la Companyia Pagans

El jurat, format per les direccions artístiques de l’Associació, ha valorat la capacitat de la companyia de dialogar amb l’espai públic i l’entorn natural des d’una mirada centrada en l’educació ambiental.
També destaquen l’aptitud de generar peces site-especific que empren la tecnologia a favor del relat i no al revés.

Aquest reconeixement es fa des de la consciència de premiar el treball d’una companyia emergent que tot just està preparant la seva segona peça de carrer. Això, però, no ha condicionat al jurat a reconèixer la inquietud d’innovació i l’aposta per generar propostes de carrer des d’una mirada transdisciplinar.

La Companyia Pagans sap sap com teixir, en els seus projectes, la dramatúrgia tradicional dels contacontes amb els dispositius electrònics, a través dels quals, conviden al públic a passar de ser un mer espectador a convertir-se en el protagonista de l’obra.

El jurat no vol deixar de fer esment el compromís que la companyia té alhora de reivindicar els oficis tradicionalment atribuïts a les dones que antigament eren mal vists. La seva recerca en la tradició d’arrel els ha permès de treure de l’oblit aquestes professions per tal de recuperar-ne els valors.

Finalment, des de la PAC no volem deixar d’agrair a totes les companyies que s’han presentat en la tercera edició d’aquest certamen. En aquesta ocasió hem rebut més de cinquanta projectes d’arts de carrer. El jurat n’ha valorat la gran qualitat i la capacitat de no conformar-se amb allò establert i fer propostes arriscades que donen valor al sector.

Malgrat no haver estat seleccionades, cadascuna de les fires i festivals que formem part de la PAC coincideixen en valorar que tindran en compte les propostes rebudes i treballaran per ajudar-les a través de la programació als seus esdeveniments.